Kockkniv
En kockkniv, gyuto, med 21 cm långt blad
Kärnstål: Aogami#2 (kolstål)
Serien 'Rainbow Damascus' är en lyxig kniv med enastående formgivning. Bladets regnbågsliknande karaktär tas fram genom att man blandar koppar, mässig, rostfritt och kolstål. Själva den skärande eggen är av kolstålet aogami#2, ett stål som tar en fantastiskt vass egg och som skär mycket bra. Kolstål är dock inte rostfritt så tänk på att torka bladet torrt efter användning. Om bladet lämnas i väta kan rostangrepp lätt uppstå på kolstålet i eggen. Med tiden kommer kniven att få en patina, något som ger karaktär och personlighet.
Det här är en riktigt vacker och lyxig kniv som smids helt för hand av smeden Saji. Han arbetar i den japanska staden Takefu och Saji bär sedan länge den aktade titeln 'Dento Kogeishi', en titel som delas ut av den japanska staten till landets skickligaste hantverkare. Skaftet tillverkar Saji av horn, ett exklusivt material som Saji ofta använder när han tillverkar vildmarksknivar.